Helgatun bygger for framtiden

Indremisjonssamskipnaden (IMS) planlegger å bygge 32 leiligheter på eiendommen til Helgatun Fjellpensjonat.

På årsmøtet for IMS ble det lagt frem en plan for Helgatun som blant annet går ut på å danne et eiendomsselskap.

– Planen for Helgatun ble sånn som den ble fremlagt for årsmøtet, og det ble en nyttig samtale om de foreløpige planene. Årsmøtet ga IMS-styret fullmakt til å vurdere videre planer og til å fatte eventuelle vedtak, opplyser styreleder for Helgatun, Kåre Stautland,  til sambåndet.no.

– Dette skal skje i nært samarbeid med Helgatun-styret, som har den nære kontakten med prosjektgruppen, fortsetter Stautland.

Helgatun Hytteutvikling
Over lengre tid har en prosjektgruppe bestående av Bjarte Tolaas, Nils Tveite og Øystein Måkestad jobbet med utviklingsplaner for fjellpensjonatet som eies av IMS. I første omgang er en parsell på cirka 10 dekar på Helgatun tenkt fraskilt til et nytt selskap, Helgatun Hytteutvikling AS, som skal stå for utviklingen av arealene som Helgatun eier, og lage en utviklingsplan over eiendommen. I det som er tenkt som fase 1 prosjekt, er det utarbeidet en planskisse der det er tegnet inn tre bostedsenheter med 10 + 10 + 12 leiligheter i hver, til sammen 32 leiligheter. Til sammen forvalter Helgatun et areal på 58,8 dekar.

Ifølge den skriftlige orienteringen om prosjektet som ble lagt frem før årsmøtet, er det et mål at prosjektet ikke skal belaste økonomien eller personalet på Helgatun.

Økonomi
Av årsmeldingen går det frem at Helgatun hadde en nedgang på 527 gjestedøgn fra 9325 overnattinger i 2014 til 8798 overnattinger i 2015, og overnattingene er grunnlaget for driften. I tillegg har det også vært vanskelig å få på plass ny daglig leder. For tiden er Solveig Norheim konstituert daglig leder.

– Hvorfor utbygging av Helgatun?

– Utredning av videreutvikling og utbygging av Helgatun er en naturlig konsekvens, både av det som skjer i området, og av det faktum at en så viktig institusjon som Helgatun bør ha en stadig utvikling og fornyelse, sier Stautland som fremholder at saken ennå er på et tidlig stadium, med mange ubesvarte spørsmål.

– Så det er ikke for å bedre økonomien til Helgatun at dere gjør dette?

– Det er ikke primært derfor, svarer Kåre Stautland.

Daglig leder Marit Hårklau Ådnanes i IMS og styreleder Ingebrigt S. Sørfonn i IMS har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.